alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

caramel-muffin top

Ολόγλυκα μάφινς με εξαιρετικά καραμελένια γεύση

ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

caramel-muffin top

Ολόγλυκα μάφινς με εξαιρετικά καραμελένια γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα καραμέλας
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη καραμέλα

Για το πασπάλισμα

  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι τη ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Στο κέντρο δημιουργείτε μια λακούβα.


2. Προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο και το εκχύλισμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.


3. Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς 12 θέσεων και βάζετε στις εσοχές του ειδικές χάρτινες φόρμες για μάφινς. Γεμίζετε κάθε θήκη μέχρι τη μέση με τη ζύμη, στη συνέχεια βάζετε μια γεμάτη κουταλιά καραμέλα και γεμίζετε πάλι με ζύμη μέχρι τα ¾ του ύψους τους. Πασπαλίζετε με το φουντούκι.


4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και κατόπιν τα ξεφορμάρετε και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για καραμέλα να γεμίσετε τα μαφινς με πραλίνα φουντουκιού. Σε αυτήν την περίπτωση θα αντικαταστήσετε το εκχύλισμα καραμέλας με εκχύλισμα βανίλιας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face