alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik-portokalada top

Εύκολο, ανάλαφρο και αφράτο κέικ με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Λατρεμένο από μικρούς και μεγάλους

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ

keik-portokalada top

Εύκολο, ανάλαφρο και αφράτο κέικ με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Λατρεμένο από μικρούς και μεγάλους

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.


2. Ρίχνετε την πορτοκαλάδα και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά. Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, όχι περισσότερο.


3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα. Την τινάζετε να φύγει ή περίσσια ποσότητα αλευριού και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.


4. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο κέικ και με ½ φλιτζάνι χυμό καρότου ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι ανθρακούχο νερό. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face