Για 12 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το καλαμποκέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτετε 2 φλιτζάνια αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
2. Χωρίζετε το μείγμα στη μέση σε δύο μεγάλα μπολ. Στο μισό μείγμα προσθέτετε ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Στο άλλο μισό μείγμα προσθέτετε ½ κ.γ. μπέικν πάουντερ, ½ φλιτζάνι αλεύρι, το κακάο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
4. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ. και στο κέντρο της ρίχνετε 2 κ.σ. από το λευκό μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω 2 κ.σ. σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
5. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μπορείτε να αρωματίσετε το λευκό μείγμα του κέικ με πορτοκάλι, ή με λίγη κανέλα.