alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

apple cake top

Είναι τόσο εύκολο και γίνεται τόσο γρήγορα που μπορείτε αν κόψετε τα μήλα να το φτιάξει ακόμα και ένα παιδί!! Η επιτυχία του είναι σίγουρη και το αποτέλεσμα ένα αφράτο κέικ με μελωμένα μήλα που μοσχομυρίζει κανέλα! Ετοιμάστε το και για τον πρωινό καφε σας!

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ

apple cake top

Είναι τόσο εύκολο και γίνεται τόσο γρήγορα που μπορείτε αν κόψετε τα μήλα να το φτιάξει ακόμα και ένα παιδί!! Η επιτυχία του είναι σίγουρη και το αποτέλεσμα ένα αφράτο κέικ με μελωμένα μήλα που μοσχομυρίζει κανέλα! Ετοιμάστε το και για τον πρωινό καφε σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό μήλου
  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδες Κορίθνου

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό μήλου και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.


2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά. Μόλις ενωθούν προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε.


3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, 22 εκ. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να σταθει 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το χυμό μήλου μέχρι να πάρετε ένα λεπτόρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο, γαρνίρετε με τα καρύδια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε στο κέικ και λίγες σταφίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face