Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό μήλου και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά. Μόλις ενωθούν προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, 22 εκ. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε να σταθει 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το χυμό μήλου μέχρι να πάρετε ένα λεπτόρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο, γαρνίρετε με τα καρύδια και σερβίρετε.
Μπορείτε να βάλετε στο κέικ και λίγες σταφίδες.