alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cream cake top

Ζουμερό, με μια δροσιά από την κρέμα που έρχεται να ισορροπήσει την πλούσια , γλυκιά και πυκνή υφή της σοκολάτας. Τόσο νόστιμο που τρώγεται μέχρι την τελευταία κουταλιά

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

cream cake top

Ζουμερό, με μια δροσιά από την κρέμα που έρχεται να ισορροπήσει την πλούσια , γλυκιά και πυκνή υφή της σοκολάτας. Τόσο νόστιμο που τρώγεται μέχρι την τελευταία κουταλιά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για από πάνω

  • το κέικ που κρατήσατε
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

Για το κέικ

  • 1/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρετέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.


2. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάτε να ενωθούν καλά. Ρίχνετε προσεκτικά το ζεστό νερό.


3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 162 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 22x33εκ.. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ – κρατώντας 2 – 3 κουταλιές –και χτυπάτε καλά το ταψί ο αέρας από το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα που κρατήσατε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.


4. Ψήνετε το κέικ περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το 1 ½ φλιτζάνι γάλα και το βάζετε να ζεσταθεί. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα βανίλια και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το κέικ και και την απλώνετε με μια σπάτουλα.


6. Φτιάχνετε το κράμπλ. Ψήνετε το μείγμα που κρατήσατε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, το αποσύρετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και το κέικ που το τρίβετε με το χέρι σας. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι αν γίνει ψίχουλα. Αραδιάζετε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε σε μέτριο φούρνο για 5 λεπτά να στεγνώσει. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με αυτό την επιφάνεια του κέικ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ και με μια κρέμα στιγμής σοκολάτα ή φυστίκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face