Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρετέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάτε να ενωθούν καλά. Ρίχνετε προσεκτικά το ζεστό νερό.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 162 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 22x33εκ.. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ – κρατώντας 2 – 3 κουταλιές –και χτυπάτε καλά το ταψί ο αέρας από το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα που κρατήσατε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
4. Ψήνετε το κέικ περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το 1 ½ φλιτζάνι γάλα και το βάζετε να ζεσταθεί. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα βανίλια και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το κέικ και και την απλώνετε με μια σπάτουλα.
6. Φτιάχνετε το κράμπλ. Ψήνετε το μείγμα που κρατήσατε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, το αποσύρετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και το κέικ που το τρίβετε με το χέρι σας. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι αν γίνει ψίχουλα. Αραδιάζετε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε σε μέτριο φούρνο για 5 λεπτά να στεγνώσει. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με αυτό την επιφάνεια του κέικ.
Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ και με μια κρέμα στιγμής σοκολάτα ή φυστίκι.