Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλα, την φρυγανιά και την ζάχαρη.
2. Λαδώνετε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλάγια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 32 εκ. με το ελαιόλαδο. Στρώνετε το πρώτο φύλλο και το λαδώνετε. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας ακόμα τρία φύλλα, τα οποία λαδώνετε πάλι μεταξύ τους . Απλώνετε μια λεπτή στρώση από την γέμιση.
3. Συνεχίζετε τοποθετώντας ακόμα δυο φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε μεταξύ τους. Ακολουθεί μια ακόμα στρώση από την γέμιση και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση η γέμιση και τα φύλλα. Τα τελευταία φύλλα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα.
4. Περνάτε την επιφάνεια του μπακλαβά με άφθονο ελαιόλαδο και περιχύνετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τον χαράσσετε σε κομμάτια ρόμβους, μεγέθους της αρεσκείας σας. Ραντίζετε την επιφάνεια του μπακλαβά με λίγο νερό και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
5. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο καυτό, τον περιχύνετε με το μέλι. Τον αφήνετε να «τραβήξει» το μέλι για τουλάχιστον 24 ώρες.
Διαλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο ξανθό μέλι λουλουδιών για να γίνει ο μπακλαβάς πιο ελαφρύς.