alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

baklavas top

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου μπακλαβάς χωρίς καθόλου βούτυρο με την νοστιμιά του ελαιολάδου και την πλούσια ατόφια γεύση του μελιού

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ

baklavas top

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου μπακλαβάς χωρίς καθόλου βούτυρο με την νοστιμιά του ελαιολάδου και την πλούσια ατόφια γεύση του μελιού

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 20€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σκόνη
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια μέλι θυμαρίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλα, την φρυγανιά και την ζάχαρη.


2. Λαδώνετε με ένα πινέλο τον πάτο και τα πλάγια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 32 εκ. με το ελαιόλαδο. Στρώνετε το πρώτο φύλλο και το λαδώνετε. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας ακόμα τρία φύλλα, τα οποία λαδώνετε πάλι μεταξύ τους . Απλώνετε μια λεπτή στρώση από την γέμιση.


3. Συνεχίζετε τοποθετώντας ακόμα δυο φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε μεταξύ τους. Ακολουθεί μια ακόμα στρώση από την γέμιση και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση η γέμιση και τα φύλλα. Τα τελευταία φύλλα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερα.


4. Περνάτε την επιφάνεια του μπακλαβά με άφθονο ελαιόλαδο και περιχύνετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τον χαράσσετε σε κομμάτια ρόμβους, μεγέθους της αρεσκείας σας. Ραντίζετε την επιφάνεια του μπακλαβά με λίγο νερό και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


5. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο καυτό, τον περιχύνετε με το μέλι. Τον αφήνετε να «τραβήξει» το μέλι για τουλάχιστον 24 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Διαλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο ξανθό μέλι λουλουδιών για να γίνει ο μπακλαβάς πιο ελαφρύς.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face