Για 10 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Κόβετε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το ψωμί του τοστ σε τετράγωνα κομμάτια διάστασης περίπου 2 εκ. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια του ψωμιού. Βάζετε την κατσαρόλα στο ψυγείο να μαλακώσει το ψωμί για τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 3 κ.σ. νερό και το προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι διαλυθεί το ψωμί και να πήξει η κρέμα. Τέλος προσθέτετε και το ανθόνερο και ανακατεύετε.
4. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, την σκεπάζετε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει.
5. Φτιάχνετε το κανταΐφι. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 18 εκ. Ανοίγετε το κανταΐφι και τραβάτε τις ίνες με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει. Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, το ανακατεύετε να πάει παντού το βούτυρο και το μοιράζετε στα δύο ταψιά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε από το φούρνο, περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.
6. Μεταφέρετε τον έναν δίσκο κανταΐφι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του την κρέμα και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.