alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

libanese top

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό ξετρελάθηκα. Θεωρώ ότι ακόμα και για τους λάτρεις του γαλακτομπούρεκου με το τραγανό φύλλο κρούστας, το κανταΐφι σε συνδυασμό με την απαλή κρέμα πάει αυτό το γλυκό σε μια άλλη διάσταση

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

libanese top

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό ξετρελάθηκα. Θεωρώ ότι ακόμα και για τους λάτρεις του γαλακτομπούρεκου με το τραγανό φύλλο κρούστας, το κανταΐφι σε συνδυασμό με την απαλή κρέμα πάει αυτό το γλυκό σε μια άλλη διάσταση

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για την κρέμα

  • 3 φέτες λευκό ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σουπ. κρύο νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. ανθόνερο

Για το σιρόπι

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. ανθόνερο

Για το φύλλο

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Φτιάχνετε την κρέμα. Κόβετε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το ψωμί του τοστ σε τετράγωνα κομμάτια διάστασης περίπου 2 εκ. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια του ψωμιού. Βάζετε την κατσαρόλα στο ψυγείο να μαλακώσει το ψωμί για τουλάχιστον 1 ώρα.


3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 3 κ.σ. νερό και το προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι διαλυθεί το ψωμί και να πήξει η κρέμα. Τέλος προσθέτετε και το ανθόνερο και ανακατεύετε.


4. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, την σκεπάζετε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει.


5. Φτιάχνετε το κανταΐφι. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 18 εκ. Ανοίγετε το κανταΐφι και τραβάτε τις ίνες με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει. Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, το ανακατεύετε να πάει παντού το βούτυρο και το μοιράζετε στα δύο ταψιά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε από το φούρνο, περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.


6. Μεταφέρετε τον έναν δίσκο κανταΐφι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του την κρέμα και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face