alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

bougatsa stigmis top

Αέρινα φύλλα φτιαγμένα σαν μεγάλο τριαντάφυλλο που μέσα εισχωρεί το γάλα και το βούτυρο δημιουργώντας μια υπέροχη αίσθηση καθώς ψήνονται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα μια υπέροχη μπουγάτσα στιγμής που φτιάχνετε μόλις σε 10 λεπτά

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

bougatsa stigmis top

Αέρινα φύλλα φτιαγμένα σαν μεγάλο τριαντάφυλλο που μέσα εισχωρεί το γάλα και το βούτυρο δημιουργώντας μια υπέροχη αίσθηση καθώς ψήνονται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα μια υπέροχη μπουγάτσα στιγμής που φτιάχνετε μόλις σε 10 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το πασπάλισμα

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.


2. Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.


4. Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face