Για 12 άτομα ()
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα. Λιώστε τα δύο βούτυρα σε ένα κατσαρολάκι. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το ηλιέλαιο. Αλέστε το φουντούκι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεπτοκομμένο.
2. Βουτυρώστε ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 43Χ33εκ. Απλώστε 7 φύλλα κρούστας. Ρίξτε επάνω στο πρώτο την ψιχα από το φουντούκι. Τοποθετήστε μια λεπτή ξύλινη βέργα στο εσωτερικό του. Τυλίξτε το φύλλο σε ρολό (όχι σφιχτό). Επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα άλλο φύλλο τοποθετώντας επάνω το προηγούμενο ρολό που έχετε τυλίξει. Συνεχίστε τη διαδικασία με συνολικά 7 φύλλα.
3. Πιάστε τις δύο άκρες, αριστερά και δεξιά, και σπρώξτε τις προς τα μέσα ώστε να σουρώσει το φύλλο. Αφαιρέστε τη βέργα τραβώντας την, κόψτε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε 6 κομμάτια μήκους 4-5εκ. και τοποθετήστε τα μικρά σαραγλί στο ταψί με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω. Βάλτε επάνω στο ταψί ένα σκεύος (π.χ. έναν δίσκο) και πιέστε με τα χέρια σας τα σαραγλί ώστε να γίνουν ομοιόμορφα
4. Περιχύστε τα με το μείγμα βουτύρου. Ψήστε τα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’. Μετά τα 20’ λεπτά αδειάστε το περίσσιο βούτυρο σε ένα μπολ. Ξαναβάλτε τα το φούρνο για άλλα 20’.
5. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Βράστε για 10’
6. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπολ και λιώστε τη για 30’’ στο φούρνο μικροκυμάτων.
7. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα. Όταν ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά, τότε ενσωματώστε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
8. Βγάλτε το σαραγλί από το φούρνο και αμέσως σιροπιάστε με το σιρόπι ζεστό.
9. Αφήστε τα 1 ώρα να ποτίσουν και να κρυώσουν
10.Με ένα κορνέ με μύτη 3 εκ. διακοσμήστε επάνω το κάθε σαραγλί με την πραλίνα, δημιουργώντας μικρές ροζέτες στο κέντρο.
Αν θέλετε να παραλείψετε την διαδικασία την κρέμας πραλίνας και να ακολουθήσετε το πιο σύντομο αγοράστε μια έτοιμη πραλίνα και γαρνίρετε με αυτή το σαραγλι.