Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Σε έναν πάγκο ρίξτε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα με το χέρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου κομμένη σε κυβάκια και το σιμιγδάλι. Συνεχίστε να ανακατεύετε με το χέρι.
2. Σε ένα μπολ ενώστε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα συνεχίζοντας το ζύμωμα ώστε να έχετε μια ψυχουλιαστή ζύμη και σιγά σιγά να γίνει μια μεγάλη μπάλα. Το ζυμάρι θα πρέπει να είναι ομοιογενές και σχετικά σκληρό. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30’ σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα
3. Πάρτε κομμάτια από το ζυμάρι πλάθοντας μπαλίτσες σε μέγεθος βερίκοκου. Πατήστε ελαφρά με το χέρι σας για να πάρει σχήμα. Αλείψτε μια λαμαρίνα με μαργαρίνη, βάλτε τα σεκέρ παρέ και ψήστε στην προτελευταία σχάρα στους 180 βαθμούς για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
4. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό, και το λεμόνι και βράστε για 12’.
5. Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι τα ζεστά σεκέρ παρέ στο ταψάκι όπου τα ψήσατε.
6. Αφήστε τα τουλάχιστον 2 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν, πριν τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγο φυστίκι Αιγίνης.
Αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι