Για 15 κομμάτια ()
1, Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά σε μια λεία επιφάνεια και μ' ένα μυτερό μαχαιράκι τα κόβετετε τα φύλλα του μπακλαβά κατά μήκος σε λουρίδες πλάτους 3-4 εκ.
2. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα ασπράδια και την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αμύγδαλο μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά και κυκλικά με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Σ΄ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το αγελαδινό βούτυρο και το βούτυρο γάλακτος και τα ζεσταίνετε ελαφρά μέχρι να λιώσουν, χωρίς να βράσουν.
3. Κατόπιν, παίρνετε τρία τρία τα φύλλα που είναι κομμένα σε λουρίδες και τα βουτυρώνετε ελαφριά μεταξύ τους. Βάζετε κατά μήκος την γέμιση και τα τυλίγετε σε σπείρα.
4. Βουτυρώνετε ένα ταψί 32 εκ. και αραδιάζετε επάνω τα μπακλαβαδάκι που έχετε ετοιμάσει. Βάλτε ένα κερασάκι στο κέντρο τους και πιέστε το ελαφρά με το δάχτυλό σας να "καθίσει" στην γέμιση. Τοποθετείτε το ταψί στην μεσαία σχάρα στον φούρνο στους 180 και ψήνετε για 30'-40'.
5. Για το σιρόπι, παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα, βάζετε την ζάχαρη ,το νερό και τον χυμό λεμονιού. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση αφήνετε για άλλα 8΄να δέσει το σιρόπι.
6. Βγάζετε το ταψί με τα μπακλαβαδάκια από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν με μία κουτάλα περιχύνετε τα μπακλαβαδακια με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σιρόπι που φτιάχνουμε για να περιχύσουμε μπακλαβάδες, κανταΐφια, γαλακτομπούρεκο, πρέπει να έχει βράσει τόσο ώστε να έχει την πυκνότητα του ελαιολάδου, ΄κατά συνέπεια δεν θα πανιάσει το φύλλο.