Για 15 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το νερό εναλλάξ, ζυμώνοντας καλά σε ομοιογενή και πολύ μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά.
2. Αναμειγνύετε τη ξινομυζήθρα με το αλεύρι και σχηματίζετε μικρές μπάλες σε μέγεθος βερίκοκου.
3. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος που έχουν οι μπάλες της ξινομυζήθρας. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης με το χέρι, το τοποθετείτε πάνω στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο την μπάλα του τυριού. Τυλίγετε γύρω – γύρω με τη ζύμη έτσι ώστε να αγκαλιάσει το τυρί και να το κλείσει μέσα του. Ακουμπάτε τις έτοιμες μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια.
4. Παίρνετε μια μπάλα γεμισμένης ζύμης, την πατάτε ελαφρά με την παλάμη σας και την ανοίγετε σε λεπτή πίτα με τη βοήθεια του πλάστη, πιέζοντας όμως πολύ απαλά για να μην σκιστεί η ζύμη και χυθεί η γέμιση.
5. Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε. Βάζετε μία – μία της πίτες και τις αφήνετε αν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως, περιχύνοντάς τις πίτες με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντας με τα καρύδια.
Είναι απαραίτητη η προσθήκη λίγου κορν φλάουερ ή αλευριού στην μυζήθρα για να "τραβάει" τα λιπαρά του και να μην "τρυπάει" το ζυμάρι.