Για 12 άτομα ()
1. Δουλεύετε σε μια μικρή λεκάνη τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός.
2. Χτυπάτε χωριστά τα αυγά και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Δουλεύετε με το σύρμα των αυγών για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και την κανέλα.
3. Αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το σιμιγδάλι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών ή με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν σχηματιστεί ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα, το οποίο να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης, το αδειάζετε σε ένα φαρδύ και ρηχό ταψί με ύψος περίπου 2-3 εκ.
4. Βρέχετε ένα κουτάλι και με την ανάποδη πλευρά του στρώνετε την επιφάνεια του χαλβά. Τον βάζετε στη μεσαία σκάλα του φούρνου και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και να γίνει αρκετά ξανθή.
5. Εν τω μεταξύ σιγοβράζετε το σιρόπι για 20-30 λεπτά. Βγάζετε τον χαλβά από τον φούρνο, και όσο είναι ακόμη ζεστός, με ένα μυτερό μαχαιράκι τον χαράσσετε σε κομμάτια. Στην μέση κάθε κομματιού καρφώνετε ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Περιχύνετε αμέσως με το καυτό σιρόπι. Τον αφήνετε να κρυώσει, τουλάχιστον για 8-10 ώρες, πριν σερβίρετε.
Εμπλουτίστε τον χαλβά με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή προσθέστε μια δυο σταγόνες πικραμύγδαλο