alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

halvas top

Απαλός και ράφινατος σε γεύση αυτός ο χαλβάς είναι πολύ διαφορετικός από τον κλασσικό χαλβά κατσαρόλας

ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

halvas top

Απαλός και ράφινατος σε γεύση αυτός ο χαλβάς είναι πολύ διαφορετικός από τον κλασσικό χαλβά κατσαρόλας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 24 αμύγδαλα άσπρα ολόκληρα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Δουλεύετε σε μια μικρή λεκάνη τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός.


2. Χτυπάτε χωριστά τα αυγά και τα ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Δουλεύετε με το σύρμα των αυγών για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και την κανέλα.


3. Αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το σιμιγδάλι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε με το σύρμα των αυγών ή με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν σχηματιστεί ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα, το οποίο να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης, το αδειάζετε σε ένα φαρδύ και ρηχό ταψί με ύψος περίπου 2-3 εκ.


4. Βρέχετε ένα κουτάλι και με την ανάποδη πλευρά του στρώνετε την επιφάνεια του χαλβά. Τον βάζετε στη μεσαία σκάλα του φούρνου και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και να γίνει αρκετά ξανθή.


5. Εν τω μεταξύ σιγοβράζετε το σιρόπι για 20-30 λεπτά. Βγάζετε τον χαλβά από τον φούρνο, και όσο είναι ακόμη ζεστός, με ένα μυτερό μαχαιράκι τον χαράσσετε σε κομμάτια. Στην μέση κάθε κομματιού καρφώνετε ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο. Περιχύνετε αμέσως με το καυτό σιρόπι. Τον αφήνετε να κρυώσει, τουλάχιστον για 8-10 ώρες, πριν σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εμπλουτίστε τον χαλβά με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή προσθέστε μια δυο σταγόνες πικραμύγδαλο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face