alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

skaltsouni-koutaliou top

Σας έμεινα τα γλυκά του κουταλιού; Στραγγίστε, ψιλοκόψτε και αξιοποιήστε τα, μετατρέποντάς τα σε μια υπέροχη εκδοχή!

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

skaltsouni-koutaliou top

Σας έμεινα τα γλυκά του κουταλιού; Στραγγίστε, ψιλοκόψτε και αξιοποιήστε τα, μετατρέποντάς τα σε μια υπέροχη εκδοχή!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. γλυκό του κουταλιού νεράντζι
  • 2 κουτ. σουπ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 2 κουτ. σουπ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.γλυκ. ξίδι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/4 φλιτζάνια νερό χλιαρό

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το νερό. Σκεπάζετε το μείγμα για τουλάχιστον για 1 ώρα.


2. Δουλεύετε ξανά τη ζύμη με το νερό, ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια σκληρή ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


3. Στραγγίζετε τα γλυκά από το σιρόπι, τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύετε με το σιμιγδάλι.


4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ., και το κόβετε σε στρογγυλούς δίσκους. Βάζετε 1 κ.γ. γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρο.


5. Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνετε τα κρυώσουν και τα σερίβετε, σκέτα ή πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Χρησιμοποιήστε και ένα έτοιμο φύλλο κουρού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face