Για 4 άτομα ()
1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το νερό. Σκεπάζετε το μείγμα για τουλάχιστον για 1 ώρα.
2. Δουλεύετε ξανά τη ζύμη με το νερό, ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια σκληρή ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3. Στραγγίζετε τα γλυκά από το σιρόπι, τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύετε με το σιμιγδάλι.
4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ., και το κόβετε σε στρογγυλούς δίσκους. Βάζετε 1 κ.γ. γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρο.
5. Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνετε τα κρυώσουν και τα σερίβετε, σκέτα ή πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη.
Χρησιμοποιήστε και ένα έτοιμο φύλλο κουρού.