Για 8 άτομα ()
1. Λιώνετε το βούτυρο και το αδειάζετε σε ένα μικρό μπολ. Βουτάτε τα χέρια σας στο βούτυρο και τρίβετε το κανταΐφι, ώστε να διαποτιστεί καλά με το βούτυρο. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για να ροδίσει ομοιόμορφα το κανταΐφι.
2. Βουτυρώνετε δύο μικρές στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 60-70 εκ. και μοιράζετε το κανταΐφι, και το απλώνετε ομοιόμορφα στον πάτο κάθε φόρμας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην πρώτη σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε μέχρι το σιρόπι να δέσει και να «στέκεται» στη μύτη του κουταλιού. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ανθότυρο, την άχνη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.
5. Βγάζετε τις φόρμες με το κανταΐφι από το φούρνο, τα ραντίζετε με το ροδόνερο και τα σιροπιάζετε.
6. Αφήνετε τα κανταΐφια να κρυώσουν εντελώς. Μεταφέρετε τον έναν δίσκο από κανταΐφι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με το μισό φιστίκι. Απλώνετε με το κορνέ τη κρέμα κρατώντας λίγη για γαρνίρισμα και καλύπτετε το δεύτερο δίσκο. Γαρνίρετε με ροζέτες κρέματα, γλυκό τριαντάφυλλο και τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε.
Μπορείτε να γεμίσετε το κανταΐφι και με μια απλή κρέμα ζαχαροπλαστικής.