alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

visinopita top

Η πιο πρωτότυπη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για πορτοκαλόπιτα

ΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

visinopita top

Η πιο πρωτότυπη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για πορτοκαλόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
  • 2 φλιτζάνια βυσσινάδα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. σουπ. βύσσινα κομπόστα ή γλυκό του κουταλιού στραγισμένα

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. βύσσινα κομπόστα ή γλυκό του κουταλιού στραγισμένα

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χυμό από κομπόστα βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ταψί ανοίγετε τα φύλλα και τα βάζετε λίγα λίγα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Έπειτα, τα θρυμματίζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.


2. Προσθέτετε στο μπολ την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τη βυσσινάδα, τις βανίλιες, το μπέικιν και τα βύσσινα. Ανακατεύετε πολύ καλά.


3. Βάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί , χωρίς να το λαδώσετε, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 - 40΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Βγάζετε την βυσσινόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.


4. Για το σιρόπι, βράζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνετε με σιρόπι να πάει παντού. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου αφού στολίσετε με τα βύσσινα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα βύσσινα στο μείγμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face