Για 5 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε τα μπισκότα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε την ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζετε σε κομμάτια και τα ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 6εκ. κόβετε μπισκότα. Με ένα μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 2εκ., κόβετε μια τρύπα στη μέση κάθε μπισκότου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Τη ζύμη που αφαιρείτε από το κέντρο των μπισκότων την πλάθετε σε μπάλα και την ξανανοίγετε σε φύλλο για μπισκότα.
3. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το λεμόνι και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτετε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή κρέμα. Τέλος ρίχνετε την βανίλια σε σκόνη. Αποσύρετε από το μίξερ, προσθέτετε σιγά – σιγά το νερό και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Η υφή της κρέμας πρέπει να είναι παχύρευστη σαν γλάσο.
5. Παίρνετε ένα – ένα τα μπισκότα και με ένα κουταλάκι απλώνετε στην επιφάνειά τους το γλάσο και τα πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και να κολλήσει το φιστίκι και σερβίρετε.
Αντί για φιστίκια μπορείτε να πασπιλίσετε τα μπισκότα με χρωματιστή τρούφα.