Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε αμέσως την ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα με αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει. Ψήνετε το μείγμα έτσι ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το αυγό, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ζυμώνετε ξανά το μείγμα με το χέρι σας.
2. Για την γέμιση, αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα κοπανισμένα αμύγδαλα με την ζάχαρη, την κανέλα και το ανθόνερο. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και γεμίζετε με λίγο απ' το μείγμα για τη γέμιση. Κλείνετε και σχηματίζετε ένα «αχλαδάκι», το πατάτε ανάμεσα στις παλάμες σας, έτσι ώστε να κλειστεί μέσα η γέμιση και να γίνει επίπεδο. Τοποθετείτε τα μαμούλια σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30΄ περίπου.
3. Μόλις βγάλετε τα μαμούλια από τον φούρνο τα ραντίζετε ελαφρά με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Τα μαμούλια είναι ένα είδος χιώτικου μπισκότου πολύ διαδεδομένου στα Δωδεκάνησα. Η διαφορά του είναι το βραστό ζυμάρι που κάνει τη ζύμη πιο απαλή και θριφτή.