alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

BISKOTA-SOKOLATA- VANILLA large

Τραγανά παιχνιδιάρικα μπισκότα, με δύο βουτυράτες ζύμες που θα συνοδεύσουν το τσάι σας και τον καφέ σας

ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

BISKOTA-SOKOLATA- VANILLA large

Τραγανά παιχνιδιάρικα μπισκότα, με δύο βουτυράτες ζύμες που θα συνοδεύσουν το τσάι σας και τον καφέ σας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. κακάο σκόνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα με πηρούνι, για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάτε καλά με το εξάρτημα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους, έπειτα το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.


2. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε τα 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι και έπειτα προσθέτετε το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα και το μπέικιν.  Ενώνετε το περιεχόμενο του κάδου του μίξερ και του μπόλ και  ζυμώνετε με τα χέρια σας πολύ καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη.


3. Χωρίζετε τη ζύμη σε δυο μπαλίτσες. Η μια θα αποτελεί το 1/3 και η άλλη τα 2/3 της ζύμης. Στο μικρότερο κομμάτι ζύμης προσθέτετε το κακάο, ξαναζυμώνετε καλά να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα της και έπειτα ρίχνετε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να μη κολλάει στα χέρια αλλά η ζύμη να είναι μαλακή.


4. Παίρνετε το άλλο κομμάτι ζύμης και προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να είναι κι αυτή μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια σας.


5. Χωρίζετε την άσπρη ζύμη σε 25 -30 μπαλάκια και ανάλογα χωρίζετε και τη ζύμη κακάο. Πλάθετε μπαστουνάκια με τη λευκή ζύμη 5εκ. περίπου και λεπτά κορδόνια 9εκ. περίπου με τη ζύμη κακάο. Τυλίγετε γύρω από το μπαστουνάκι λευκής ζύμης το κορδονάκι κακάο, κάνοντας σπιράλ και πιέζετε ελαφρά τις άκρες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα κουλουράκια.


6. Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους και με ένα πινέλο τα περνάτε ένα ένα με τα χτυπημένα ασπράδια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180Ο C περίπου 20-25΄ (ανάλογα το μέγεθός τους).

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Προσέχετε πόσο αλεύρι θα χρησιμοποιήσετε γιατί αν βάλετε παραπάνω ποσότητα θα βγουν πολύ σκληρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face