Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετείτε σε στρώσεις σε ένα σκεύος.
2. Βάζετε το σκεύος στη κατάψυξη για 3-8 ώρες. Αποσύρετε από τη κατάψυξη και βάζετε τη μπανάνα με το κακάο και την κρέμα γάλακτος στο κάδο του μπλέντερ και χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα, σταματάστε και ανακατεύτε με ένα κουτάλι και ξαναχτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
3. Στη συνέχεια αδειάζετε σε μεγάλα ποτήρια ή μπολ με την βοήθεια ενός κουταλιού και διακοσμείτε με λίγες φρέσκιες μπανάνες. Σερβίρετε αμέσως.
Εμπλουτίστε με μια κουταλιά της σούπας πραλίνα και καβουρντισμένο φουντούκι. Αν θέλετε το παγωτό σας πιο σφιχτό βάλτε το στην κατάψυξη.