alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

granita-karpouzi large

Κι όμως η δική μου γρανίτα είναι διαφορετική. Με μια πικάντικη υποψία να σου γαργαλάει τον ουρανίσκο. Το μπούκοβο και το μαυροσίσαμο λιποθυμούν στη δροσιά του καρπουζιού

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣΙΣΑΜΟ

granita-karpouzi large

Κι όμως η δική μου γρανίτα είναι διαφορετική. Με μια πικάντικη υποψία να σου γαργαλάει τον ουρανίσκο. Το μπούκοβο και το μαυροσίσαμο λιποθυμούν στη δροσιά του καρπουζιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι πολτό καρπουζιού
  • 1 κουτ.γλυκ. μαυροσίσαμο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

Για το πασπάλισμα

  • 1 κουτ.γλυκ. μπούκοβο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ.γλυκ. μυροσίσαμο (προαιρετικά)

  • 1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κουτ.γλυκ. μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά να μαλακώσουν.


2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Στύβετε καλά την ζελατίνη και την προσθέτετε στο σιρόπι ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί.


3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον πολτό καρπουζιού, τον πολτό ντομάτας και το σιρόπι και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το μπούκοβο και το μαυροσίσαμο και ανακατεύετε.


4. Ρίχνετε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για γρανίτα και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά τη μια ώρα βάζετε στις γρανίτες ξυλάκια, πασπαλίζευε με λίγο επιπλέον μπούκοβο και μαυροσίσαμο – αν θέλετε – και τις τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη για 2 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το μπούκοβο και το μαυροσίσαμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face