alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

vanilla-icecream top

Το κλασσικό οικογενειακό παγωτό που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι!! Και το φτιάχνετε χωρίς παγωτομηχανή!

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

vanilla-icecream top

Το κλασσικό οικογενειακό παγωτό που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι!! Και το φτιάχνετε χωρίς παγωτομηχανή!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.


2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά. Το αδειάζετε ξανά στο μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πασπαλισμένο με τριμμένο αμύγδαλο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε στο παγωτό σας φουντούκια ή κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένο και στραγγισμένο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face