Για 6 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το εβαπορέ, το ζαχαρούχο, τη φυτική σαντιγί και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία χτυπήματος και παγώματος άλλες 2 φορές. Τέλος τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε πασπαλισμένο με χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Αν θέλετε μπορείτε να εμπουτίσετε το παγωτό σας με λίγο χοντροκομμένο καβουρντισμένο φουντούκι.