alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

merenda-icecream top

Ένα παγωτό για όλη την οικογένεια, γεμάτο απο τη νοστιμιά της πραλίνας φουντουκιού και την πλούσια γεύση του ζαχαρούχου γάλακτος

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

merenda-icecream top

Ένα παγωτό για όλη την οικογένεια, γεμάτο απο τη νοστιμιά της πραλίνας φουντουκιού και την πλούσια γεύση του ζαχαρούχου γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το εβαπορέ, το ζαχαρούχο, τη φυτική σαντιγί και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία χτυπήματος και παγώματος άλλες 2 φορές. Τέλος τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε πασπαλισμένο με χοντροκομμένα αμύγδαλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να εμπουτίσετε το παγωτό σας με λίγο χοντροκομμένο καβουρντισμένο φουντούκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face