alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

koulfi top

Εντυπωσιακό ινδικό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουμε και στην Ελλάδα

ΙΝΔΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΥΛΦΙ

koulfi top

Εντυπωσιακό ινδικό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχουμε και στην Ελλάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο κάρδαμο σε σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλότριμμένο αμύγδαλο
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλότριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κουτ. σουπ. τριμμένο φιστίκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να συμπυκνωθούν. Προσθέτετε το κάρδαμο και τη βανίλια και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.


2. Ρίχνετε στο κρύο μείγμα τα αμύγδαλα με τα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα σε 8 ψηλές και λεπτές θήκες για γρανίτα. Καλύπτετε τις θήκες με μεμβράνη και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες.


3. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο βυθίζετε για δευτερόλεπτα τις θήκες σε ζεστό νερό, τις αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο, ξεφορμάρετε πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο και φιστίκι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστίκι με 5 - 6 στήμονες σαφράν, το οποίο θα βάλετε να βράσει μαζί με το γάλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face