Για 8 άτομα ()
1. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να συμπυκνωθούν. Προσθέτετε το κάρδαμο και τη βανίλια και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
2. Ρίχνετε στο κρύο μείγμα τα αμύγδαλα με τα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε το μείγμα σε 8 ψηλές και λεπτές θήκες για γρανίτα. Καλύπτετε τις θήκες με μεμβράνη και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες.
3. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο βυθίζετε για δευτερόλεπτα τις θήκες σε ζεστό νερό, τις αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο, ξεφορμάρετε πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο και φιστίκι και σερβίρετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιστίκι με 5 - 6 στήμονες σαφράν, το οποίο θα βάλετε να βράσει μαζί με το γάλα.