alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pogoto-xilaki top

Σαν τα σπιτικά ξυλάκια παγωτό δεν υπάρχει!

ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

pogoto-xilaki top

Σαν τα σπιτικά ξυλάκια παγωτό δεν υπάρχει!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 ασπράδια
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και τη βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μπολ ίδιας διαμέτρου και ρίχνετε μέσα τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάτε τα ασπράδια μέσα στο μπολ με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και στη συνέχεια διπλώνετε την παχύρευστη κρέμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνετε στο μείγμα του γιαουρτιού και την μαρέγκα.


3. Μοιράζετε το μείγμα σε 24 θήκες για γρανίτα και τις τοποθετείτε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μετά την 1 ώρα βυθίζετε στο παγωτό τα ειδικά ξυλάκια και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη για 3 ώρες.


4. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και τη βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μπολ ίδιας διαμέτρου και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζετε την σοκολάτα σε ένα βαθύ και στενό μπολ. Ρίχνετε τα αμύγδαλα σε ένα άλλο μπολ και σε ένα τρίτο ρίχνετε την καρύδα.


5. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο, αφαιρείτε τις θήκες και βουτάτε ένα – ένα τα ξυλάκια στη σοκολάτα και στη συνέχεια στο αμύγδαλο ή την καρύδα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να επικαλύψετε τα ξυλάκια παγωτό και με λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face