alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pogoto-santouits-nobake top

Ίσως  πιο έξυπνη και νόστιμη συνταγή του καλοκαιριού. Με μπισκότα ψυγείου που γίνονται με βρώμη και δεν χρειάζετε να ψήσετε

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

pogoto-santouits-nobake top

Ίσως  πιο έξυπνη και νόστιμη συνταγή του καλοκαιριού. Με μπισκότα ψυγείου που γίνονται με βρώμη και δεν χρειάζετε να ψήσετε

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τα μπισκότα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το παγωτό

  • 3 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παγωτό. Ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.


2. Ρίχνετε το γάλα, το μασκαρπόνε, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού τα βάζετε να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί το μασκαρπόνε και να ενσωματωθεί με το γάλα. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε γρήγορα και συνεχώς μέχρι τι μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του χτυπήματος και του παγώματος για ακόμα 3 φορές.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τα μπισκότα. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι ρίχνετε λίγο – λίγο το μείγμα μέχρι να φτιάξετε 30 μπισκότα. Αφήνετε τα μπισκότα να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν, περίπου 15 λεπτά.


4. Φτιάχνετε τα σαντουιτσάκια. Παίρνετε ένα μπισκότο το γεμίζετε με παγωτό και στη συνέχεια το σκεπάζετε με ένα άλλο μπισκότο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα σας με ότι δημητριακό σας αρέσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face