Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, την ζάχαρη και δουλευετε με το χέρι σας ή το μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά, το κονιάκ και σιγά –σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρετε μια ζύμη ψιχουλιαστή.
2. Τη ενώνετε με τα δαχτυλά σας και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Τοποθετείστε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτα.
Παίρνετε κομματάκι κομματακι την ζύμη και ντύνετε δουλευωντας με το χέρι σας μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ. έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Το πάχος δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκ.
3. Απλώστε την μαρμελάδα δαμασκηνο από πάνω με ένα κουτάλι και ψήστε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω τον φούρνο και όχι στον αέρα για 30 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε μαρμελάδα ως επικάλυψη. Βεύκκοκο και φράουλα του ταιριάζει πολύ. Αν θέλετε μπορέιτε να φτιάξετε μικρά κορδονάκια που θα βάλετε από πάνω ώστε να δώσετε την αίσθηση της πάστα φλώρας