alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kokoras me kremmidia top 15 02 2016

Υπάρχουν μερικά φαγητά ανυπέρβλητης νοστιμιάς όπως αυτός ο κόκορας με κρεμμύδια πελτέ ντομάτας και χοντρό μακαρόνι  που αν  και ακούγονται απλά και καθημερινά, απαιτούν μια διαδικασία που καθορίζει το αποτέλεσμα! Δηλαδή βαθιά και ουσιαστική νοστιμιά, πηχτή και δεμένη σάλτσα , τρυφερή σάρκα στο κρέας!

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

kokoras me kremmidia top 15 02 2016

Υπάρχουν μερικά φαγητά ανυπέρβλητης νοστιμιάς όπως αυτός ο κόκορας με κρεμμύδια πελτέ ντομάτας και χοντρό μακαρόνι  που αν  και ακούγονται απλά και καθημερινά, απαιτούν μια διαδικασία που καθορίζει το αποτέλεσμα! Δηλαδή βαθιά και ουσιαστική νοστιμιά, πηχτή και δεμένη σάλτσα , τρυφερή σάρκα στο κρέας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κόκορα περίπου 2 κιλά σε κομμάτια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες
  • 2 κουτ. σουπ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ.γλυκ. κουκούτσια κέδρου
  • 1 κουτ.γλυκ. μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και το μπέικον. Το ζεσταίνετε και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτετε το κόκορα και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει πολύ καλά . Αφαιρείτε τον κόκορα και το μπέικον και τα βάζετε στην άκρη σκεπασμένα για να διατηρηθούν ζεστά.


2. Προσθέσετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τον πελτέ μαζί με την ζάχαρη και σοτάρετε πολύ καλά μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.


3. Προσθέτετε τον κόκορα και το μπέικον και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 45 λεπτά. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό τα μπαχαρικά, το αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε πιο υψηλή θερμοκρασία για ακόμα 25 λεπτά.


4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σερβίρετε μαζί με τον κόκορα και την σάλτσα του πασπαλισμένα με μπόλικη ξερή μυζήθρα ή παρμεζάνα.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Με Το σοτάρισμα του κρέατος στην αρχή επιτυγχάνετε η θωράκιση του κρέατος και η διατήρηση της υγρασίας στο εσωτερικό του.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face