alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo tangin top

Διάσημη και πεντανόστιμη συνταγή της Μαροκινής κουζίνας προσαρμοσμένη από τα χεράκια μου πιο κοντά στα δικά μας γούστα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TAGINE ΜΑΡΟΚΙΝΟ

kotopoulo tangin top

Διάσημη και πεντανόστιμη συνταγή της Μαροκινής κουζίνας προσαρμοσμένη από τα χεράκια μου πιο κοντά στα δικά μας γούστα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. turmeric
  • 1/4 κουτ.γλυκ. σαφράν τριμμένο (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια πράσινες ελιές
  • 8 πατατούλες ολόκληρες με την φλούδα
  • 1 λεμόνια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρέστε τη σάρκα από το λεμόνι και ψιλοκόψτε το. Βάλτε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο τη σάρκα λεμονιού ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Εάν έχετε χρόνο, αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή ακόμα και για 24 ώρες για να μαριναριστεί.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο με τη σάρκα προς τα κάτω και ρίξτε τριγύρω του τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις ελιές και ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από το κοτόπουλο. Προσθέστε το νερό, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.


3. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει. Εάν το κοτόπουλο δεν σιγοβράζει ελαφρώς μέσα σε 20 λεπτά, δυναμώνουμε τη φωτιά και χαμηλώνουμε όταν πάρει τη βράση. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 80-90 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζετε το κοτόπουλο από την άλλη μεριά. Πρόσθεστε τις πατατούλες. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.


4. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το tagine να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.



ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αντί για να ψιλοκόψετε το μαϊντανό και τον κόλιαντρο, μπορείτε να τα δέσετε μαζί σαν μια ανθοδέσμη και να τα τοποθετήσετε στην κορυφή του κοτόπουλου κατά το μαγείρεμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face