alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ispaniko kotopoulo top 9 5 2016

Πικάντικο και φίνο κοτόπουλο που ταιριάζει απίστευτα να συνοδευτεί απο ένα λευκό αρωματικό μπασμάτι!

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ispaniko kotopoulo top 9 5 2016

Πικάντικο και φίνο κοτόπουλο που ταιριάζει απίστευτα να συνοδευτεί απο ένα λευκό αρωματικό μπασμάτι!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κορν φλαουρ
  • 1 κουτ.γλυκ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ φρέσκο
  • 2 στήμονες σαφράν
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο σπόρους σπασμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. σουσάμι
  • 2 πιπεριές τσίλι κομμένες σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
2. Σε μία μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο ώστε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
4. Ανακατέψτε το κορνφλαουρ με το μισό μαϊντανό, το τζίντζερ, το σαφράν, το κύμινο, το σουσάμι και τις πιπεριές τσίλι.
5. Ρίξτε το μείγμα στον ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε ζωηρά. Ενώστε με το τσιγαρισμένο κοτόπουλο, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει τρυφερό το κοτόπουλο.
6. Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται με ρύζι .

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το συνοδέψετε και με λίγο δροσερό γιαούρτι σακούλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face