Για 4 άτομα ()
1. Προθερμάνετε το φούρνο - grill της κουζίνας σας, σε μέτρια θερμοκρασία στους 180ο C.
2. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι κουζίνας, κόψτε και τις δύο πλευρές της ραχοκοκαλιάς του κοτόπουλου στο πίσω μέρος και αφαιρέστε την.
3. Γυρίστε το στήθος κοτόπουλου προς τα επάνω και πιέστε σταθερά πάνω στο στήθος για να το σπάσετε και να το ισιώσετε. Μπορείτε επίσης να το χτυπήσετε ελαφρά με ένα μπάτη για καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τις βαθιές σχισμές στα οστά μήκους 1/2 ιντσών κατά μήκος των ποδιών κοτόπουλου και των μηρών. Μεταφέρετε το πεπλατυσμένο κοτόπουλο σε ένα μεσαίο ταψί.
4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το γάλα καρύδας με το κάρυ και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει. Τρίψτε το μίγμα καρύδας σε όλο το κοτόπουλο, στις σχισμές και κάτω από το δέρμα. Αλατοπιπερώστε.
5. Ψήστε το κοτόπουλο με την ανοιγμένη πλευρά προς τα κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανό. Γυρίστε την άλλη πλευρά του, καλύψτε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
6. Ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα για λίγα λεπτά ακόμη.
7. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά, κόβετε και σερβίρετε.
Να ξέρετε ότι αν ανοίξετε το κοτόπουλο όπως περιγράφετε παραπάνω , η ώρα ψησίματος μειώνετε στο μισό!