Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και στεγνώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε και τα τρίβετε με το σκόρδο και το φασκόμηλο. Προσθέτετε το ρακόμελο και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και προσθέσετε το κρεμμύδι το οποίο επίσης σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε το κοτόπουλο στο κρεμμύδι και σβήνετε με το ρακόμελο και με ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
3. Ρίχνετε το ξίδι, το αφήνετε να πάρει μία- δύο βράσεις για να εξατμιστεί και μετά ρίχνετε το μέλι μαζί με το φασκόμηλο. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο ξίδι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη και περιχύνετε το κρέας με το λεμόνι.
4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε μαζί με την πλούσια σάλτσα του. Συνοδεύετε με σιουφιχτά ζυμαρικά.
Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και κουνέλι