Για 6 άτομα ()
1. Σοτάρετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ελαφρά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου.
2. Βάζετε τα κολοκυθάκια, την γλιστρίδα, την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανακινείτε την κατσαρόλα για να αναμειχθούν τα λαχανικά με το κοτόπουλο. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο. Συνοδεύετε με τυρί φέτα.
Δοκιμάστε την συνταγή με κουνέλι ή ακόμα και με μοσχάρι .