Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε τον κόκορα σε μερίδες (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει) και τον σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 3-4΄μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τον αποσύρετε από την κατσαρόλα και τον βάζετε στην άκρη.
2. Στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίζετε το κρεμμύδι για 2-3΄. Προσθέτετε τον σοταρισμένο κόκορα και αμέσως σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για 2-3΄ να βράσει και να εξατμιστεί το κρασί.
3. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, 2-3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 45-50΄.
4. Όταν ο κόκορας είναι ψημένος, προσθέτετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό για να μην σταματήσει ο βρασμός και τα φλομάρια ή τις χυλοπίτες. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και πάλι για 7-8΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο καλαθάκι Λήμνου.
Η ζάχαρη θα μειώσει την οξύτητα της ντομάτας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια.