Για 6 άτομα ()
1.Αφαιρείτε το λαιμό, τα εντόσθια από το κοτόπουλο. Ρίξτε αλάτι σε ολόκληρη την επιφάνεια και μέσα στην κοιλότητα του κοτόπουλου, τόσο όσο να το καλύπτει όλο σαν μια ελαφριά κουβέρτα χιονιού. Καλύψτε το κοτόπουλο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο 1½ -2 ώρες.
2. Σε ένα μπολ αναμίξτε όλα τα καρυκεύματα μαζί.
3. Ξεπλύνετε εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο με κρύο νερό. Απαλά σκουπίστε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε το όλο με το μείγμα καρυκεύματος. Δέστε τις φτερούγες του κοτόπουλου πίσω από την πλάτη του, με μαγειρικό σπάγκο. Αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30΄ πριν το ψήσιμο.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε τη μπύρα και αδειάζετε περίπου τη μισή. Χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτήρι κονσέρβας, κάνετε 2 ακόμα τρύπες στο πάνω μέρος του κουτιού. Τοποθετείτε την μπύρα σε σταθερή επιφάνεια και στερεώνετε πάνω από το κουτί το κοτόπουλο όρθιο από την πλευρά που έχει άνοιγμα έτσι ώστε να βρεθεί η μπύρα στην κοιλιά του.
5. Μεταφέρετε το κοτόπουλο πάνω σε ένα ταψί, ισορροπώντας το στα δύο πόδια του ώστε να στέκεται, όπως και ένα τρίποδο. Τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου στο χαμηλότερο σημείο, ώστε το κοτόπουλο να χωράει όρθιο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι οι χυμοί που θα βγαίνουν να είναι διάφανοι και καθαροί για 1- 1 ½ ώρα. Αφαιρείτε προσεκτικά, φορώντας ένα γάντι, το κοτόπουλο μαζί με το κουτάκι από τη σχάρα. Αφήστε το για περίπου 10΄ πριν βγάλετε το κουτάκι της μπύρας. Τέλος το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε ζεστό.
Τα αποξηραμένα κρεμμύδια και σκόρδα "πιάνουν" καλύτερα στις κοιλότητες του κοτόπουλου σε σύγκριση με τα φρέσκα.