Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει), το πλένετε και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το χνούδι αν είναι φρέσκες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
2. Σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τις πατάτες και τις αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τις τοποθετείτε σε πιάτο και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, αφήνοντας να ροδίσει από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 20'.
3. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20' ακόμη.
4. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα μεγάλο ταψί, το καλύπτετε με τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκιες αγκινάρες, για να μην σας μαυρίσουν φτιάξτε ένα μείγμα από μισό λίτρο νερό, χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και τοποθετήστε τις μέσα μέχρι να τις μαγειρέψετε.