Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
2. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε στη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και όταν ροδίσει ρίχνετε στη συνέχεια το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Το αφήνετε να πάρει χρώμα, μετά προσθέτετε 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 60΄.
3. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τα δαμάσκηνα, το πετιμέζι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και βράζετε για 20΄ακόμη σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό το καπάκι του σκεύους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με την σάλτσα του.
Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με κουνέλι. Αντί για πετιμέζι μπορείτε να αναμείξετε 1 κουτ. σουπ. μέλι με 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό.