alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

KOTOPOULO-DAMASKINA large

Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το λευκόσαρκο κρέας του κοτόπουλου συνδυάζεται εξαιρετικά με τα ρεβύθια και τα γλυκόξινα δαμάσκηνα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

KOTOPOULO-DAMASKINA large

Ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου το λευκόσαρκο κρέας του κοτόπουλου συνδυάζεται εξαιρετικά με τα ρεβύθια και τα γλυκόξινα δαμάσκηνα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. πετιμέζι
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

 

2. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε στη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και όταν ροδίσει ρίχνετε στη συνέχεια το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες. Το αφήνετε να πάρει χρώμα, μετά προσθέτετε 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 60΄.

 

3. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τα δαμάσκηνα, το πετιμέζι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και βράζετε για 20΄ακόμη σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό το καπάκι του σκεύους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με την σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με κουνέλι. Αντί για πετιμέζι μπορείτε να αναμείξετε 1 κουτ. σουπ. μέλι με 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face