alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo top

Νόστιμο και διαχρονικό, κυριακάτικο φαγάκι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

kotopoulo top

Νόστιμο και διαχρονικό, κυριακάτικο φαγάκι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο περίπου 1 ½ κιλό
  • 2 κιλά πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε σε ένα ταψί. Περιχύνετε με τον μισό χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.


2. Ρίχνετε τις πατάτες σε ενα μπολ, προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το μισό ελαόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας, να πιάσει τις πατάτες το ελαιόλαδο και το λεμόνι και τις αφήνετε να σταθούν για 12 λεπτα.


3. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αραδιάζετε τριγύρω τις πατάτες. Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι σημαντική η ανάμιξη στο μπολ με τις πατάτες, το ελαόλαδο, το λεμόνι το αλατοπίπερο και την ρίγανη για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Μπορείτε επίσης μαζί με το ελαιόλαδο να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο για περισσότερη γεύση. Αν θέλετε ακόμα πιο ζούμερες πατάτες κόψτε από πάνω φέτες ντομάτας και σκεπάστε τες. Από μυρωδικά μπορείτε να προσθέσετε αντί για ρίγανη θυμάρι ή δενδρολίβανο Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μια - δυο σκελίδες σκόρδο ή να βάλετε στην κοιλιά του κοτόπουλου ένα ολόκληρο μικρό πορτοκάλι ή μανταρίνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face