Για 6 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε το κρέας για να το σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. έπειτα προσθέτετε την ντομάτα και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
2. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη να ροδίσουν . Τα προσθέτετε στο κρέας και σβήνετε με το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε την δάφνη, το μπαχάρι, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο προσθέτετε τρία φλιτζάνια νερό χλιαρό.
3. Σιγοβράζετε μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία δέκα λεπτά ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και ανεβάζετε την θερμοκρασία για να πιο γρήγορα η σάλτσα. Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι πορτοκάλι στην σάλτσα για άρωμα.