alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosxaraki stifado top 25 01 2016

Είναι μερικά all time classic ελληνικά φαγητά που δεν περνάει ποτέ μα ποτε η μόδα τους. Τόσο νόστιμα και με τέτοια καθαρότητα γεύσεων που αν τα δοκιμάσεις έστω και μια φορά σωστά μαγειρεμένα χαράζονται για πάντα στην γαστρονομική σου μνήμη!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

mosxaraki stifado top 25 01 2016

Είναι μερικά all time classic ελληνικά φαγητά που δεν περνάει ποτέ μα ποτε η μόδα τους. Τόσο νόστιμα και με τέτοια καθαρότητα γεύσεων που αν τα δοκιμάσεις έστω και μια φορά σωστά μαγειρεμένα χαράζονται για πάντα στην γαστρονομική σου μνήμη!

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μοσχάρι από ελιά κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κιλό κρεμμύδια πολύ μικρά για στιφάδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 σπόρους μπαχάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνετε το κρέας για να το σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. έπειτα προσθέτετε την ντομάτα και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.


2. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη να ροδίσουν . Τα προσθέτετε στο κρέας και σβήνετε με το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε την δάφνη, το μπαχάρι, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο προσθέτετε τρία φλιτζάνια νερό χλιαρό.


3. Σιγοβράζετε μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία δέκα λεπτά ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και ανεβάζετε την θερμοκρασία για να πιο γρήγορα η σάλτσα. Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι πορτοκάλι στην σάλτσα για άρωμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face