Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα το σοτάρετε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, έως ότου αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά.
2. Σβήνετε με το κρασί και μετά από 10 λεπτά προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και βράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το σταμναγκάθι, δύο φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Αν θέλετε προσθέστε μαζί με το στα σταμναγκάθι και λίγο σπανάκι ή βλίτα για να «γλυκάνει» το μείγμα.