alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kouneli top

Ανάλαφρο και ταυτόχρονα χορταστικό πιάτο με την υπόξινη σαλτσούλα του να ισορροπεί την πικρή γεύση από τα χόρτα

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

kouneli top

Ανάλαφρο και ταυτόχρονα χορταστικό πιάτο με την υπόξινη σαλτσούλα του να ισορροπεί την πικρή γεύση από τα χόρτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουνέλι μέτριο
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πράσινο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα το σοτάρετε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, έως ότου αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά.


2. Σβήνετε με το κρασί και μετά από 10 λεπτά προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και βράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το σταμναγκάθι, δύο φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά.


3. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέστε μαζί με το στα σταμναγκάθι και λίγο σπανάκι ή βλίτα για να «γλυκάνει» το μείγμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face