alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kouneli top

Εξαιρετικά νόστιμη συνταγής της μαμάς μου, που κάνει το κουνέλι νόστιμο και ζουμερό

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

kouneli top

Εξαιρετικά νόστιμη συνταγής της μαμάς μου, που κάνει το κουνέλι νόστιμο και ζουμερό

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σουπ. δενδρολίβανο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι 4 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το κουνέλι και το νερό.


2. Το αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι το κρέας να ψηθεί και να μαλακώσει τελείως, περίπου 1 ώρα.


3. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό του. Προσθέτετε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο, δυναμώνετε τη θερμοκρασία και το σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.


4. Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας στο κόκκινο κρασί και περιχύνετε το φαγητό. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη, ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Γαρνίρετε προαιρετικά με 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο στη μέση.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το δεντρολίβανο με ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face