Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι 4 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το κουνέλι και το νερό.
2. Το αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι το κρέας να ψηθεί και να μαλακώσει τελείως, περίπου 1 ώρα.
3. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό του. Προσθέτετε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο, δυναμώνετε τη θερμοκρασία και το σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
4. Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας στο κόκκινο κρασί και περιχύνετε το φαγητό. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη, ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Γαρνίρετε προαιρετικά με 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο στη μέση.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το δεντρολίβανο με ρίγανη.