Για 6 άτομα ()
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες, σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη ζάχαρη. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 1-2΄ και σβήνετε με το κρασί.
3. Αραιώνετε τον πελτέ ντομάτας σε 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και το προσθέτετε μαζί με τον χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20'. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται. Μουσκεύετε σε χλιαρό νερό για 10΄ τις ελιές και αφαιρείτε το κουκούτσι πιέζοντας ελαφρά από τη μια πλευρά.
4. Βάζετε τη μουστάρδα, το φασκόμηλο, τις ελιές και το αλατοπίπερο στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 10' μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το φαγητό να μελώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Σερβίρετε ζεστό.
Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά του φασκόμηλου μπορείτε να το αντικαταστήσετε με δενδρολίβανο ή θυμάρι.