alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

patatopita top 29 1 2016

Ανάμεσα σε λούζες και τυροβολιές στην τελευταία μου γαστρονομική βόλτα στην Τήνο δοκίμασα τούτη την υπέροχη αφράτη και με απλά υλικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, πατατόπιτα!

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΝΟΥ

patatopita top 29 1 2016

Ανάμεσα σε λούζες και τυροβολιές στην τελευταία μου γαστρονομική βόλτα στην Τήνο δοκίμασα τούτη την υπέροχη αφράτη και με απλά υλικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, πατατόπιτα!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • αλάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για από πάνω
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι μυτζήθρα ξερή τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σουπ. ρίγανη
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο για το τηγάνι
  • 2 1/2 κιλά πατάτες μικρές
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα και τις βράζετε μαζί με το φλούδι τους. Τις στραγγίζετε. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, μαραίνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να κρυώσει.


3. Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μίγμα του πουρέ, και τέλος το κρεμμύδι, τα ανακατεύετε, ελέγχετε το μίγμα και αν δεν είναι σφικτό, προσθέτετε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί.
4. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί 25Χ35 εκ. περίπου, απλώνετε το μίγμα και το στρώνετε με μια σπάτουλα, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.


5. Παίρνετε ένα πιρούνι και χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.


6. Περιχύνετε την πατατόπιτα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτα λεπτά μέ¬χρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε κρύα ή ζεστή.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Tης ταιριάζει πολύ και ο φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face