Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα και τις βράζετε μαζί με το φλούδι τους. Τις στραγγίζετε. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, μαραίνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μίγμα του πουρέ, και τέλος το κρεμμύδι, τα ανακατεύετε, ελέγχετε το μίγμα και αν δεν είναι σφικτό, προσθέτετε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί.
4. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί 25Χ35 εκ. περίπου, απλώνετε το μίγμα και το στρώνετε με μια σπάτουλα, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
5. Παίρνετε ένα πιρούνι και χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
6. Περιχύνετε την πατατόπιτα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτα λεπτά μέ¬χρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε κρύα ή ζεστή.
Tης ταιριάζει πολύ και ο φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος .