Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας με λίγο χαρτί κουζίνας. Το πασπαλίζετε με μπόλικο χοντρό αλάτι και το βάζετε στο ψυγείο σε ένα τρυπητό μπολ για 24 ώρες.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες το ελαιόλαδο, το σκόρδο. Το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεκσοτριμένο και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας για 3-4 λεπτα . Τις αφήνετε να μαριναριστούν για μια ώρα .
3. Βάζετε το χοιρινό στο ταψί και τριγύρω τις πατάτες με τα ζουμιά τους. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι κρασί λευκό, ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και την ρίγανη. Σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολα και ψήνετε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Αν θέλετε, αντί για ρίγανη χρησιμοποιήστε δενδρολίβανο ή θυμάρι .