Για 6 άτομα ()
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, έως ότου αρχίσουν να γυαλίσουν και να απορροφήσουν όλα τα νερά τους. Τότε προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και το σοτάρετε για ακόμα 3-4 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς.
2. Ρίχνετε ενάμισι φλιτζ. τσαγ. νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σπανάκι και τα χόρτα, τα οποία αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο ή στα τρία , δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για ακόμα 25 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας .
3. Χτυπάτε πολύ καλά με το ειδικό σύρμα τα αυγά και προσθέτετε αργά και σταδιακά, ώστε να μην κόψει, το χυμό λεμονιού και σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 6 λεπτά πριν του προσθέσετε το αυγολέμονο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με νεαρό μοσχαράκι γάλακτος χρησιμοποιώντας το στήθος που είναι λιπαρό και εξαιρετικά τρυφερό κομμάτι