alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

troufakia fistiki top

Είναι ίσως τα πιο απλά, εντυπωσιακά και εύκολα τρουφάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόλις με τρια υλικά! Το φιστίκι Αιγίνης δίνει απίστευτο χρώμα αλλά και γεύση

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ

troufakia fistiki top

Είναι ίσως τα πιο απλά, εντυπωσιακά και εύκολα τρουφάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόλις με τρια υλικά! Το φιστίκι Αιγίνης δίνει απίστευτο χρώμα αλλά και γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις κρυώσει το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.


2. Παίρνετε με ένα κουτάλι κομμάτια από το σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα της σοκολάτας και το πλάθετε με τα χέρια σας σχηματίζοντας μικρές μπάλες περίπου 2-3 εκατοστών διαμέτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό σκουπ.


3. Αδειάζετε το φιστίκι σε ένα μπολ και κυλάτε τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί. Διατηρούνται στο ψυγείο για 10-15 ημέρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να κάνετε επικάλυψη και με καβουρντισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face