Για 4 Δωδεκάδες ()
1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις κρυώσει το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Παίρνετε με ένα κουτάλι κομμάτια από το σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα της σοκολάτας και το πλάθετε με τα χέρια σας σχηματίζοντας μικρές μπάλες περίπου 2-3 εκατοστών διαμέτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό σκουπ.
3. Αδειάζετε το φιστίκι σε ένα μπολ και κυλάτε τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί. Διατηρούνται στο ψυγείο για 10-15 ημέρες.
Μπορείτε να κάνετε επικάλυψη και με καβουρντισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.