Για 12 άτομα ()
1. Πλένετε τα πορτοκάλια σε τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζετε καλά με μια βαμβακερή πετσέτα. Για αδειάσετε τα πορτοκάλια τα κόβετε στη μέση και χαράσσετε με ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού βγάζετε προσεκτικά το εσωτερικό του πορτοκαλιού χωρίς όμως να σπάσετε τη φλούδα. Τα στερεώνετε σε ένα ταψάκι για μάφινς.
2. Ρίχνετε τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας σε ένα μετρίου μεγέθους γυάλινο μπολ και το βάζετε στην άκρη. Ρίχνετε το ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνετε, χωρίς όμως να βράσει, και περιχύνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
3. Αδειάζετε το μείγμα στα πορτοκάλια και βάζετε σο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Σε ένα δεύτερο ρίχνετε την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει και περιχύνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
5. Βγάζετε τα πορτοκάλια από το ψυγείο και τα γεμίζετε με την σοκολάτα. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσουν. Κόβετε στη μέση και σερβίρετε.
Τα αμύγδαλα φιλέ καλυτέρα να μπουν όταν η σοκολάτα είναι ζεστή για να κολλήσουν