alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

BANANES large

Το πιο εύκολο γλυκό που έχετε φτιάξει ποτέ στη ζωή σας. Με εξαιρετική γεύση και υφή, οι μπανάνες είναι ένα "καλοπροαίρετο" φρούτο απέναντι σε απολαυστικές σάλτσες καραμέλας, ζεστά μπαχαρικά και δροσερά παγωτά

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

BANANES large

Το πιο εύκολο γλυκό που έχετε φτιάξει ποτέ στη ζωή σας. Με εξαιρετική γεύση και υφή, οι μπανάνες είναι ένα "καλοπροαίρετο" φρούτο απέναντι σε απολαυστικές σάλτσες καραμέλας, ζεστά μπαχαρικά και δροσερά παγωτά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 3 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μέτριες μπανάνες, ώριμες
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι & 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/8 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
  • 4 κουτ. σουπ. λικέρ κεράσι (εναλλακτικά μαστίχα)

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε σε μια επιφάνεια εργασίας κάθε μπανάνα στη μέση κατά μήκος και αφήνετε τη φλούδα τους (θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο). Αλείφετε τις κομμένες πλευρές με το λιωμένο βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου.

 

2.Ψήνετε τις μπανάνες από την κομμένη επίπεδη πλευρά σε τηγάνι-γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά, για 2-3΄, χωρίς να τις γυρίζετε και μέχρι να ζεσταθούν καλά αλλά να μην είναι πολύ μαλακές. Τις αφαιρείτε από τη σχάρα. Καθαρίζετε τις μπανάνες από τις φλούδες και τις κόβετε σε τέταρτα και τις αφήνετε στην άκρη.

 

3. Για την σάλτσα: βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να βράσει, περίπου για 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το λικέρ ,το ρούμι και τις κομμένες μπανάνες. Αφήνετε το υγρό να ζεσταθεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με προσοχή ανάβετε το ρούμι με ένα μακρύ σπίρτο ή αναπτήρα πολλαπλών χρήσεων. Αφήνετε τις φλόγες να σβήσουν μόνες τους και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι οι μπανάνες να μαλακώσουν λίγο.

 

4. Βάζετε με το κουτάλι λίγο από το μείγμα με τις μπανάνες πάνω από το παγωτό και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο ,μπορείτε να το αφαιρέσετε και να προσθέσετε αντί για αυτό λίγο τζίντζερ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face