Για 15 κομμάτια ()
1 Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβετε σε μικρούς κύβους. Αλέθετε τα μπισκότα (μπορείτε να απλώσετε τα μπισκότα σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και να τα σκεπάσετε με άλλο ένα κομμάτι και να τα σπάσετε χτυπώντας τα με πλάστη αν δεν έχετε μπλέντερ ή μούλτι).
2. Αναμειγνύετε τα ξηρά συστατικά δηλαδή τη ζάχαρη, το κακάο και τις νιφάδες καρύδας, μαζί με τα σπασμένα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα και το ρούμι και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καταψύξτε το μείγμα για περίπου 1 ώρα.
3. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τις περνάτε από το πιάτο που έχετε βάλει τις νιφάδες καρύδας, να επικαλυφθούν παντού. Σερβίρονται κρύες.
Ενισχύστε τη γεύση τους με λίγο ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά.