Για 6 άτομα ()
1. Βράζετε το νερό με την σκόνη τζίντζερ και την κανέλα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο ζεστό νερό τα δαμάσκηνα κομμένα στην μέση και τα ψήνετε για 10 λεπτά.
2. Βγάζετε το εσωτερικό των μήλων ακριβώς στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο ώστε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Δεν τα καθαρίζουμε εξωτερικά γιατί το φλούδι θα τα κρατήσει ζουμερά, αλλά το χρειαζόμαστε και για την διακόσμηση.
3. Σοτάρετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια στο βούτυρο για 4-5 λεπτά να ροδίσουν . Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αμύγδαλα με τα δαμάσκηνα και το μέλι.
4. Γεμίζετε τα κενά των μήλων με το μίγμα. Με ένα μαχαιράκι μυτερό κάνετε στο εξωτερικό μικρές χαρακιές και καρφώνετε όλη την επιφάνεια των μήλων αμύγδαλα έτσι που να μοιάζουν με μικρούς σκαντζόχοιρους.
5. Αραδιάζετε τα μήλα σε ένα πυρέξ και περιχύνετε με τον χυμό μήλου και την μαυροδάφνη . Σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα αφήνουμε να «σταθούν» για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Τα σερβίρετε ζεστά και αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό και χορταστικό μαζί, με λίγη φρέσκια χτυπημένη αφράτη σαντιγί ή με μπάλες από παγωτό βανίλια και καραμέλα.